PDF Drukuj Email


SERY  ŻÓŁTE  DOJRZEWAJĄCE

Nasze SERY to najlepsze źródło wapnia, białka, witamuny A i D oraz witamin z grupy B. Tradycyjne metody wytwarzania w wannach serowarskich przez doświadczonych serowaró sprawiają, że każdy proponowany przez nas ser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia - nie tylko dla smakoszy. Można dodawać je do kanapek, zapiekanek, sałatek oraz jako posypkę do zup czy sosów. Produkujemy ich wiele, zaczynając od tych bardziej popularnych, jak GOUDA, MORSKI czy BAŁTYCKI. Prawdziwą wykwintność smaku odnaleźć można w serze OZORKOWSKIM, dla którego staramy się o przyznanie określenia Chronione Oznaczenie Geograficzne, ze  względu  na  wyjątkowy   w   smaku surowiec  (  charakterystyczny tylko dla naszego regionu )   oraz   stosowaną  - właściwą tylko dla nas - technologię.

By  zadaowolić  naszych  klientów, storzyliśmy również ekskluzywną serię serów : JAŚNIEPAŃSKI, SARMACKI   i  MAGNACKI.

SER  JAŚNIEPAŃSKI : dojrzewa długo po to, aby zachwycić owalnymi oczkami. Charakterystyczny pikantny smak ze słodkawo-orzechową nutą trafia w najbardziej wyrafinowane gusta.

SER  SARMACKI : w trakcie dojrzewania uzyskuje łagodny, aromatyczny, lekko słodkawy smak, zaś elastyczna konsystencja pozwala wykonywać wykwintne kompozycje kulinarne.

SER  MAGNACKI : jego klasyczny smak został wzbogacony dodatkiem specjalnie dobranych ziół, co sprawia, że bukiet smakowo - zapachowy jest wyraźny i zdecydowany, a zarazem unikalny. Daniom łagodnym nadaje charakteru, zaś z tymi pikantnymi tworzy harmonię smaków.