PDF Drukuj Email


SERY  ?Ó?TE  DOJRZEWAJ?CE

Nasze SERY to najlepsze ?ród?o wapnia, bia?ka, witamuny A i D oraz witamin z grupy B. Tradycyjne metody wytwarzania w wannach serowarskich przez do?wiadczonych serowaró sprawiaj?, ?e ka?dy proponowany przez nas ser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia - nie tylko dla smakoszy. Mo?na dodawa? je do kanapek, zapiekanek, sa?atek oraz jako posypk? do zup czy sosów. Produkujemy ich wiele, zaczynaj?c od tych bardziej popularnych, jak GOUDA, MORSKI czy BA?TYCKI. Prawdziw? wykwintno?? smaku odnale?? mo?na w serze OZORKOWSKIM, dla którego staramy si? o przyznanie okre?lenia Chronione Oznaczenie Geograficzne, ze  wzgl?du  na  wyj?tkowy   w   smaku surowiec  (  charakterystyczny tylko dla naszego regionu )   oraz   stosowan?  - w?a?ciw? tylko dla nas - technologi?.

By  zadaowoli?  naszych  klientów, storzyli?my równie? ekskluzywn? seri? serów : JA?NIEPA?SKI, SARMACKI   i  MAGNACKI.

SER  JA?NIEPA?SKI : dojrzewa d?ugo po to, aby zachwyci? owalnymi oczkami. Charakterystyczny pikantny smak ze s?odkawo-orzechow? nut? trafia w najbardziej wyrafinowane gusta.

SER  SARMACKI : w trakcie dojrzewania uzyskuje ?agodny, aromatyczny, lekko s?odkawy smak, za? elastyczna konsystencja pozwala wykonywa? wykwintne kompozycje kulinarne.

SER  MAGNACKI : jego klasyczny smak zosta? wzbogacony dodatkiem specjalnie dobranych zió?, co sprawia, ?e bukiet smakowo - zapachowy jest wyra?ny i zdecydowany, a zarazem unikalny. Daniom ?agodnym nadaje charakteru, za? z tymi pikantnymi tworzy harmoni? smaków.